четвер, 04 березня 2021 18:39

Які проблеми приховуються за прагненням до маніакальної чистоти

Які проблеми приховуються за прагненням до маніакальної чистоти
Вона додала, що за прагненням до ідеальної чистоти приховуються серйозні проблеми, які родом з дитинства. Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"

Психологиня Наталія Борисова розказала, які серйозні проблеми приховуються за прагненням до стерильної чистоти. Вона зазначила, що найбільш схильні до маніакальної чистоти ті, кого в дитинстві виховували в строгості та за кожну дрібницю карали батьки.

"Варто звернутися до фахівця, коли постійно здається, що в будинку недостатньо чисто, і ви беретеся за прибирання по кілька разів на день. Миття рук занадто часте, бо вам здається, що недобре їх вимили. Маєте бажання наводити лад не лише у себе вдома, а й у гостях, де вас напружує чужий безлад. Час на прибирання безконтрольно розтягується на кілька годин. А ще ви постійно ним займаєтеся, коли є важливіші справи", - сказала психологиня реаліті "Від пацанки до панянки", що показує "Новий канал".

Вона додала, що за прагненням до ідеальної чистоти приховуються серйозні проблеми, які родом з дитинства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поведінка батьків у дитинстві впливає на дитину в майбутньому

"Це підвищена тривожність, невпевненість у собі, страхи, спроби втекти від проблем або завоювати прихильність домашніх. Не ігноруйте ці ознаки, поки їх можна вирішити на ранніх стадіях", - зауважила Борисова.

Психологиня Наталія Борисова розказала, як навчитися витримувати паузи і ефективно мовчати. Вона розповіла, чому важливо час від часу робити паузи в словах, вчинках і діях.

Зараз ви читаєте новину «Які проблеми приховуються за прагненням до маніакальної чистоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі