пʼятниця, 31 липня 2009 13:28

Які пляжі Києва визнані безпечними для відпочинку?

Які пляжі Києва визнані безпечними для відпочинку?

У комунальному підприємстві "Плесо" запевняють, що 12 пляжів міста цілком безпечні для відпочинку, і не розуміють, чому Київська міська держадміністрація офіційним розпорядженням не підтвердила готовність цих пляжів для прийому відпочиваючих.

Про це йшлося 30 липня, на прес-конференції за участю генерального директора КП Плесо Ігоря Смикуна та його заступників.

За словами Смикуна, "на сьогоднішній день в Києві визначено 29 зон відпочинку з місцями для купання. Традиційно ті 12 пляжів, які з радянських часів існували в Києві, - найпопулярніші: на Венеціанському острові, Молодіжний та інші - вони сьогодні придатні для купання, для прийому водних процедур і знаходяться в нормальному стані та є безпечними для відпочиваючих".

Загалом у столиці, за його даними, існує 29 зон відпочинку поблизу води, в які входять згадані 12 пляжів, створені ще в 1950-60-ті роки, решта - це нові зони поблизу водних об"єктів, створені в останні роки.

Говорячи про ці об"єкти, Смикун зазначив, що вони не відповідають усім вимогам, які висуваються до пляжів, але Плесо не може поліпшити їхні умови, тому що мова йде про швидкість течії, стан дна водойми, розміщення поруч промислових підприємств і тому подібне.

У свою чергу, присутній на прес-конференції комерційний директор КП "Плесо" Володимир Остапенко зазначив, що міжвідомча комісія, яка щорічно перевіряє готовність зон відпочинку поблизу води до прийняття відпочиваючих, в цьому році також здійснила об"їзд всіх об"єктів і зробила позитивний висновок.

Разом з тим, керівництво підприємства не змогло пояснити, чому в цьому році КМДА не видала відповідне розпорядження про безпечні зони відпочинку поблизу води у столиці.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Які пляжі Києва визнані безпечними для відпочинку?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі