пʼятниця, 31 жовтня 2008 16:19

Акції знецінились найбільше за останній місяць

Акції знецінились найбільше за останній місяць

Ціна акцій у Європі та Азії впала. Одночасно піднявся курс ієна. Зниження відсоткової ставки в Японії не загасило занепокоєння щодо перспектив занепаду світової економіки.

Банк Японії долучився до світового процесу стабілізування фінансової системи, знизивши відсоткову ставку на 10 базових пунктів до 0.3%. Проте розчарував багатьох, хто очікували на більше зниження .

Трапилося це відразу після рішення членів Федерального резерву знизити відсоткову ставку до 1% - її найнижчий показник з червня 2004 року. Китай, Гонконг та Тайвань також зменшили вартість кредиту на цьому тижні.

Все ж інвестори побоюються, що серії скорочень відсоткової ставки недостатньо, щоб припинити падіння корпоративних заробітків та стимулювати попит споживачів в економічно лідируючих країнах.

Як наслідок різко впала ціна на нафту та споживчі товари.

"Відносно глибокий світовий занепад вимагатиме подальшого залучення капіталу, що поведе за собою банківську кризу." -  говорить Кейс Баумен, експерт з цінних паперів.

Індекс акцій на світовому фондовому ринку впав на 0.9%. За цей місяць індекс впав на 21 відсоток і є найнижчим показником за період останніх 20 років.

Американська ціна на сиру нафту впала на 3.6 % до $63.58 за барель, що на 55% нижче за її рекордний показник у червні - $147 за барель. Ціна золота впала до $724.10 за унцію, і також є найнижчою за останні 30 років, повідомляє ABC.

Зараз ви читаєте новину «Акції знецінились найбільше за останній місяць ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі