понеділок, 15 вересня 2008 17:20

Акції одного з найбільших банків США обвалились на 90 відсотків

Акції інвестиційного банку Lehman Brothers, що раніше вважався одним з найбільших в США, впали на електронних торгах (тобто до відкриття бірж) в Нью-Йорку більш ніж на 90 відсотків.

Вранці 15 вересня стало відомо, що Lehman Brothers подасть заяву про банкрутство, оскільки банк не зміг справитися зі збитками, понесеними в результаті іпотечної кризи. Переговори з потенційними покупцями активу також не дали ніяких результатів.

Спочатку передбачалося, що Lehman Brothers продасть частину своїх цінних паперів корейському Korea Development Bank, проте сторони не змогли домовитися про суму операції. Потім претендентами на інвестбанк стали Bank of America і британський Barclays. Переговори з ними також зайшли в безвихідь. Крім того, Bank of America придбав інший американський інвестбанк - Merrill Lynch - за 50 мільярдів доларів.

Банкрутство Lehman Brothers очікувалося на ринку вже протягом декількох днів. Тільки за останні три сесії акції банку подешевшали більш ніж на 50 відсотків. До 12 вересня ринкова капіталізація Lehman Brothers впала до двох з половиною мільярдів доларів. Зараз на ринку його оцінюють менше ніж в 250 мільйонів доларів.

15 вересня ряд рейтингових агентств знизив кредитний рейтинг Lehman Brothers до дефолтного рівня, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Акції одного з найбільших банків США обвалились на 90 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі