четвер, 26 лютого 2009 11:17

Акція протесту на Хрещатику: тисячі киян несуть Черновецькому гречку

Акція протесту на Хрещатику: тисячі киян несуть Черновецькому гречку

Близько 2 тисяч жителів Києва, представників Київської профспілки охорони здоров"я, прихильників блоку Юлії Тимошенко, блоку Литвина, Партії регіонів і Соціалістичної партії пікетують Київську міську раду на Хрещатику на знак протесту проти дій мера Києва Леоніда Черновецького.

Пікетники зайняли весь тротуар на Хрещатику біля мерії.

Вони тримають партійну символіку й гасла: "Пайки - депутатам, землю - підприємцям", "Прокуратура на боці закону чи клану Черновецького?", "Президент - гарант Конституції чи "дах" Черновецького?", "Бюджет для киян, а не для кишені Черновецького".

"Улюблені бабусі"повертають меру його "подарунки"

Періодично пікетники викрикують "Черновецького геть!" і "Ганьба!".

Пікетники роздають один одному, а також людям, що проходять по Хрещатику, жовті й малинові стрічечки з написом "Я проти Черновецького!".

На сходах перед центральним входом до мерії встановлено фігуру, що зображає мера Леоніда Черновецького, до якої складено пакети з гречкою. Як пояснюють учасники акції, це "улюблені бабусі" повертають меру його "подарунки".

Вони мають намір стояти біля мерії доти, поки усі їхні вимоги до влади Києва не будуть задоволені. Вони також обіцяють, що якщо вирішення цих питань буде затягуватись, то з кожним днем страйкарів ставатиме все більше і більше.

Крім того, на тротуарі пікетники встановили намет у вигляді військового намету.Поруч із наметом розташована польова кухня.

Крім цього, уздовж проїжджої частини Хрещатика на ділянці біля мерії стоять припарковані мікроавтобуси-маршрутні таксі, при цьому рух по Хрещатику не обмежений.

За словами організаторів, прийти під мерію їх зумовили незаконні дії та перевищення повноважень адміністрацією підприємства, незаконні звільнення працівників та перешкоджання виконанню трудових обов"язків.

Пікетники встановили намет у вигляді військового намету

Організатори закликають усіх працівників комунальних підприємств прийти на акцію протесту: "Просимо всіх працівників комунальних підприємств та мешканців Києва, які потерпають від незаконних дій міської влади, та небайдужих до долі міста та киян підтримати акцію та приєднатися до неї", йдеться в повідомленні організаторів.

Як відомо, Черновецький пішов у відпустку з 19 лютого до 21 березня.

Як повідомлялося, 12 лютого 62 депутати опозиційних фракцій Київради прийняли рішення, якими відмінили попередні 5 рішень міськради, а також розпоряджень Київської міськадміністрації. Зокрема, це стосується рішень Київради, що регулюють розміщення малих архітектурних форм (МАФ) на території столиці, розпоряджень КМДА про підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб, про внесення змін до Правил забудови Києва, а також зміни в Порядок проведення конкурсів на пасажирські перевезення.

Дані рішення були ухвалені на засіданні Київради після того, як депутати опозиційних фракцій тимчасово усунули від ведення сесії секретаря Київради Олеся Довгого.

Л.Черновецький поки відмовляється підписувати ці рішення.

При цьому О.Довгий спробував поставити на повторне голосування дані рішення Київради від 12 лютого на пленарному засіданні міськради 19 лютого, проте опозиційні фракції відмовилися повторно ставити до порядку денного ці питання. Вони аргументували свою позицію тим, що дані рішення вже були ухвалені і немає необхідності приймати їх повторно.

За матеріалами Интерфакс-Украина, Українські Новини, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Акція протесту на Хрещатику: тисячі киян несуть Черновецькому гречку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі