середа, 05 грудня 2012 02:45

Якби не прокуратура, в Ірпіні з'явилося б ще одне нелегальне котеджне містечко

Якби не прокуратура, в Ірпіні  з'явилося б ще одне нелегальне котеджне містечко
ФОТО: news-realty.com

Постановою Господарського суду Київської області задоволено позовні вимоги прокурора Ірпіня про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки площею 3,6 га

Як повідомили "Комментарии" у прес-службі прокуратури Київської області, договір був укладений Ірпінською міською радою з ТОВ "Правбуд" для будівництва котеджного містечка. Вартість ділянки складає майже 1,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізюмська прокуратура поверне у державну власність 502 га землі

У процесі перевірки встановлено, що Ірпінська міська рада своїми рішеннями затвердила проект землеустрою і надала ТОВ "Правбуд" в оренду строком на 3 роки земельну ділянку.

При цьому вищевказані рішення міської ради прийняті без проведення земельних торгів, що є порушенням вимог ст. 134 Земельного кодексу України, де чітко встановлено, що передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється виключно за результатами проведення земельних торгів.

В даний час земельна ділянка повернуто у власність держави.

Зараз ви читаєте новину «Якби не прокуратура, в Ірпіні з'явилося б ще одне нелегальне котеджне містечко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі