пʼятниця, 25 січня 2008 17:10

Як знизити температуру без ліків

Грип здебільшого супроводжується підвищеною температурою тіла - захисною реакцією організму на вторгнення інфекції. Найсприятливіша температура для вірусу грипу - 35оС, при підвищенні від 37 градусів умови його розвитку погіршуються, а за температури 40оС розмноження зовсім припиняється. Отож, якщо Ви загалом маєте здоровий організм і можете витримати підвищення температури тіла до 38-39 градусів, то це може допомогти прискорити перемогу над вірусом. Якщо ж почуваєтеся зле за такої температури, якщо Ви - людина немолода чи маєте хронічні бронхолегеневі, серцеві хвороби, гіпертензію тощо, слід вдатися до жарознижувальних засобів. Одні скористаються при цьому хімічними ліками, часто - розрекламованими. Це зробити простіше, та слід пам`ятати про їх наслідки.

Багато ж людей більше довіряють натуральним, перевіреним, але, на жаль, часто забутим засобам. До речі, й лікарі, при перших ознаках захворювання, теж схильні тепер рекомендувати немедикаментозні засоби.

Спробуймо використати воду, щоб і підвищену температуру тіла зняти, і токсини вивести. Такими методами користувалися і народні цілителі, і славнозвісний у кінці ХІХ - на початку ХХ ст. київський лікар В.Камінський, який удосконалював методику німецького пастора Кнейпа.

1. Послабить жар у тілі клізма чистою перевареною охолодженою до кімнатної температури водою (1-1,5 л). Цей метод можна застосовувати навіть для немовлят. Для діток 1-6 місяців вводиться 30-60 мл, 6-12 місяців - 100-180, 1-2 роки - 180-200, 2-5 років - 200-300 мл води.

2. Корисні компреси: змочити полотнинку чи рушничок у воді, ліпше у суміші води з яблучним оцтом (на 0,5 л води оцту 1 ст. ложка і більше), покласти на лоб, у міру нагрівання - міняти.

Компрес з льоду (можна заморозити у грілці, в целофановій торбинці) накладається на лоб, ліктьові ямки, час від часу його слід знімати на 10 хв, аби не допустити місцевого переохолодження.

3. Обтирання: спочатку груди і живіт, далі спину, кінцівки. Потерши якусь частину тіла змоченими у суміші води з оцтом (2:1) бавовняним чи лляним рушником або рукавичкою, відразу слід накрити її, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як знизити температуру без ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі