середа, 08 квітня 2020 19:03

Як захиститися від штрафу за порушення правил карантину

Як захиститися від штрафу за порушення правил карантину
При складенні протоколу можна сказати, щоб на місце викликали адвоката, - радить Ярослав Жукровський

Правоохоронці поверхнево підходять до питань щодо контролю правил карантину. 70% протоколів про порушення карантину — безглузді і складені юридично неграмотно. Згодом їх відправляють на доопрацювання.

Про це розповів громадський адвокат і екскерівник львівської юстиції Ярослав Жукровський, пише Високий Замок.

"Наприклад, покарали жінку, яка у продуктовому магазині продала покупцю зошит і ручку, або пані, яка зайшла у своє ательє, щоб пошити для рідних та колег по роботі захисні маски. За це отримала протокол і 17 тисяч гривень штрафу. Та суддя лише зробила кравчині зауваження і звільнила від штрафу", - розповів адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В усіх областях встановлюють блокпости: де зупинятимуть і що мати при собі

Також до суду потрапила справа про працівника заправки, який приспустив маску і його зловили на гарячому.

"При складенні протоколу можна сказати, щоб на місце викликали адвоката. Працівники поліції мають чекати доти, доки адвокат не прийде. А не квапитися виписати протокол. Також можна подати в суд письмові пояснення щодо протоколу (з обставинами), - порадив Жукровський.

Але є проблема. Через карантин доступ людей до суду обмежено.

"У цьому разі все залежить від рішення судді, який розглядає адмінпротокол. Рішення суду можна оскаржити в апеляційному порядку, - додав адвокат.

Із 6 квітня в Україні діють посилені карантинні обмеження у зв'язку з поширенням коронавірусу.

У перший день посилених умов карантину поліція склала 192 протоколи за статтею 44-3 "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу про адміністративні правопорушення. Ця стаття передбачає штраф в 17-34 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Як захиститися від штрафу за порушення правил карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі