вівторок, 12 лютого 2019 01:35

Як їсть банани королева Єлизавета ІІ

  Звана вечеря в Букінгемському палаці
Звана вечеря в Букінгемському палаці

Її Величність робить це вельми елегантно. У Букінгемському палаці діють особливі правила етикету за столом, і до того ж члени королівської сім'ї дотримуються специфічних традицій при виборі страв. Зокрема, вони ніколи не їдять устриць на офіційних заходах. Колишній шеф-кухар Єлизавети II Даррен МакГрейді раніше розповідав про непереносимість королевою запаху часнику. Тепер же стало відомо про інший цікаві деталі, пише marieclaire.ru.

У своїй книзі Eating Royally ( Їсти по-королівськи") МакГрейді описав, як Її Величність їсть банан: вона використовує ніж і виделку, зрізуючи кінці фрукта.

 

Єлизавета робить так, щоб не виглядати "схожою на мавпу", пояснив колишній шеф палацу. Експерт з етикету Вільям Хенсон вважає, що у Королеви "елегантна техніка" і настійно радить всім наслідувати її приклад. "Традиційно царями десерту виступали фрукти, це зараз в десерт включають солодощі. На банкетах державного рівня фрукти все ще виступають в якості нейтралізатора смаку і банан ─ найлегший вибір. Як його їсти? Обріжте десертним ножем кінці, акуратно відокремте шкірку і їжте за допомогою виделки, відрізаючи шматочки ножем".

Раніше МакГрейді, стверджував, що Її Величність "зовсім не гурман", і в реальності Єлизаветі більше подобається сам процес організації званого обіду, ніж проба на смак і насолода різними стравами. "Вона зовсім не гурман, ─ говорив Даррен. - Вона їсть, щоб жити. Це принц Філіп живе, щоб їсти. Він обожнює їжу, цікавиться різними стравами і хоче знати, звідки вони і з чого складаються".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік британської королеви здав водійське посвідчення після ДТП

Головне правило королівської кухні - ніякого часнику. Його не додають нікуди і ніколи, навіть якщо цього залізно вимагає рецептура. Під табу цей пахучий інгредієнт знаходиться вже близько століття. Його не сприймає вся королівська сім'я без винятку.
 

В цілому ж королівська сім'я віддає перевагу стравам з простими смаками і без "пахучих" інгредієнтів. Що стосується конкретно меню Єлизавети II, то на її тарілці ніколи не опиняться рис, картопля і макарони, юо королева дотримується низкоуглеводної дієти. А ще в монаршій сім'ї обожнюють традиційні маленькі сендвічі, які подаються до післяобіднього чаю. На прохання Єлизавети II скоринки на них завжди зрізаються.

Королева обожнює манго і завжди знає, скільки їх на даний момент знаходиться в палаці. З десертів у фаворі шоколад і все, що з нього можна створити, але особливо шоколадний мус, шоколадний бісквітний торт і тістечка з шоколадним ганашем (крем з шоколаду, свіжих вершків і вершкового масла). А ще королева любить випити. Серед її традиційних вечірніх ритуалів - коктейль з однієї частини джина і двох Дюбонне (французький аперитив на основі кріпленого вина, ароматизований корою хінного дерева і різними травами, його міцність - 14,8%).

Незвичне правило стосується приготування їжі для собак королеви. Для її улюблених коргі обід має бути також приготований за всіма правилами. Поспіх і недбалість - неприпустимі. Про це розповів колишній шеф-кухар Букінгемського Палацу Джон Хіггінс, який одного разу замість того, щоб нарізати м'ясо кролика на рівні шматочки, просто провернув його через м'ясорубку. Королева відіслала блюдо назад на кухню, і йому довелося все готувати заново.

Зараз ви читаєте новину «Як їсть банани королева Єлизавета ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі