вівторок, 08 січня 2008 08:43

Як вмирав Олександр Абдулов

Як вмирав Олександр Абдулов
Ніч з 31 грудня на 1 січня Абдулов провів в забутті, лікарі максимально намагалися полегшити страждання актора і ввели йому відповідні знеболюючі засоби.

У ніч з 2 на 3 січня самопочуття актора різко погіршало. У 6 годин ранку серце Олександра Гавриловича раптово зупинилося - про це негайно просигналізували датчики, підключені до тіла хворого. Чергові лікарі негайно підключили апарат штучної вентиляції легенів, і серце Абдулова вдалося запустити.

"Рідні відмовилися від розтину, - розповіли співробітники лікарні. - Смерть наступила від гострої серцевої недостатності і ракової інтоксикації."

Лікарі наполягли на тому, щоб в ці хвилини чоловіка Олександра Гавриловича покинула палату. Йдучи, бліда як ніколи, Юлія тихо сказала: "Я прошу вас, врятуйте його".

Через годину безуспішної боротьби за життя актора, один з докторів вийшов до Юлії і повідомив страшне.

"Ми боролися, поки була щонайменша надія, - сказав лікар. - На жаль, врятувати вашого чоловіка не вдалося". Приголомшена смертю коханого, Юлія відійшла в самий кінець коридору і заплакала.

Свою останню новорічну ніч Олександр Абдулов провів наодинці - в лікарняній палаті, далеко від сім"ї, без підтримки друзів.

Не дивлячись на всі спроби лікарів підняти актора на ноги і хоч би на добу відправити його додому, щоб він зустрів свято в крузі рідних, стан Олександра Гавриловича не дозволив медикам ризикувати. Ніч з 31 грудня на 1 січня Абдулов провів в забутті, доктори максимально постаралися полегшити страждання актора і ввели йому відповідні знеболюючі засоби.

"Новорічну ніч Олександр Гаврилович провів спокійно, - розповідають співробітники клініки, де провів свої останні дні артист. - Практично до самого ранку він спав, серце його працювало нормально."

Вже в 9 годин ранку до тяжкохворого чоловіка приїхала його дружина - Юлія Милославська. З цієї години і до самої смерті чоловіка вона його не покидала.

Як тільки трапилася зупинка в роботі серця, лікарі однієї з елітних клінік Москви, де останні дні знаходився на лікування артист, терміново підключили його до апарату штучної вентиляції легенів. Боротьба за життя актора тривала більше години - то медикам вдавалося викликати серцебиття, то серце Олександра Гавриловича знов завмирало.

"У результаті довелося вдатися до непрямого масажу серця, - розповів один із співробітників лікарні. - Проте всі зусилля наших лікарів були марні, вирвати Абдулова з лап смерті не вдалося, рівно в 7 годині серце зупинилося"

Протягом декількох хвилин, поки доктори відчайдушно намагалися "завести" серце, Абдулов перебував в стані клінічної смерті. У 7 годин 20 хвилин доктора припинили будь-які спроби повернути до життя свого зоряного пацієнта. Медицина опинилася безсила, будь-яке хірургічне втручання - безглузде, повідомляє Твій День.

Зараз ви читаєте новину «Як вмирав Олександр Абдулов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі