середа, 03 вересня 2008 13:26

Як виглядає "людина - дерево" після лікування (ФОТО)
5

37-річний індонезієць Деде, якого за масивні бородавчасті нарости на тілі прозвали людина-дерево, після ряду хірургічних операцій благополучно повернувся додому з Бандунга. Йому видалили 95 відсотків наростів, що заважали діяти кінцівками і дихати За останніх 9 місяців госпіталізації в провінційній лікарні HasanSadikin в Бандунзі в Західній Яві колишній рибалка переніс вісім операцій, в ході яких медики усунули близько 6 кілограмів ороговілих тканин.

Але це ще не все - після закінчення мусульманського посту Рамазан індонезієць повинен буде повернутися в клініку для видалення останніх 300 грамів наростів.

За словами одного з лікарів Деде, Рахмада Діната, індонезієць не зцілився на 100 відсотків, але його життя тепер помітно покращає. "Якщо раніше він залежав від інших, то тепер він може їсти сам, писати сам, а також використовувати мобільний телефон", - додає Діната.

Схожі на деревні відростки нарости на тілі індонезійця з"явилися у нього в 15 років, коли він поранив коліно, в результаті поєднання папілломавірусної інфекції і рідкісного генетичного дефекту, при якому імунна система не пригнічує активність цього вірусу.

Проте багато експертів нагадували, що папілломавірус передається статевим шляхом. З часом нарости розрослися так, що заважали Деде нормально жити, від нього пішла дружина. Впродовж багатьох років індонезієць підробляв в шоу виродків, щоб прогодувати себе і двох дітей.

Проте минулого року його випадком зацікавився американський доктор Ентоні Гаспарі з Університету штату Меріленд. Проаналізувавши зразки наростів, а також крові Деде, Гаспарі виявив, що його недуга викликана людським вірусом папіломи (HPV), досить поширеною інфекцією, яка зазвичай викликає появу невеликих бородавок.

До того ж, у Деде такий низький вміст білих тілець крові (лейкоцитів), що спочатку Гаспарі подумав, що у нього СНІД. Але тести показали, що це не так.

На думку медиків, нарости можуть знову почати рости, проте тепер життя Деде нічого не загрожує, повідомляє Топньюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядає "людина - дерево" після лікування (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі