четвер, 14 лютого 2008 11:29

Як відзначають День Святого Валентина в інших країнах

14 лютого закохані всього світу відзначають День святого Валентина. Це свято, яке вже розповсюдилося по багатьом країнам, за легендою, пов"язане з християнським мучеником Валентином, якого стратили 14 лютого 269 року н.е. за наказом римського імператора Клавдія ІІ.

Згідно з легендою Клавдій вирішив, що його солдати не повинні одружуватися протягом своєї військової служби. Він вважав, що це зменшує сили солдата і його відданість імператорові. Молодий священик Валентин таємно чинив опір указу і продовжував здійснювати заборонені весільні церемонії, за що був страчений, а пізніше - канонізований церквою.

У той час, коли Валентин у в"язниці чекав виконання вироку, він закохався в сліпу дочку тюремника і вилікував її від сліпоти. Вважається, що перед стратою він послав їй прощального листа, підписаного "Від твого Валентина".

Звичай обмінюватися цього дня листівками з любовними посланнями виник в XIV-XV століттях в Англії і Франції, а в ХІХ і ХХ століттях став надзвичайно популярним в США, де зараз у середньому американці витрачають на подарунки у Валентинів день не менше 100 доларів.

У Японії, в містечку Тої, День Валентина називають "днем безперервних любовних пригод". Рано вранці тут починається Парад любові, в якому беруть участь молоді й щасливі пари. Обійми і поцілунки на вулиці міста в режимі нон-стоп тривають до вечора, а потім закохані спеціальною поштою відправляють один одному любовні послання. Ці послання будуть доставлені за рік.

В Індії одна з найбільших в країні партій "Шив Сена" виступає проти цього свята, називаючи його "днем проституції". Щорічно 14 лютого члени партії пікетують студентське містечко Делійського університету, заважаючи закоханим відзначати свято.

У Фінляндії 14 лютого за традицією відзначають День друзів. Тому що любов повинна бути не тільки між чоловіком і жінкою, але і між всіма людьми. Як вважають соціологи, причина перетворення Дня закоханих на День друзів - прагнення фіннів до рівноправ"я статей.

14 лютого в Таїланді Бангкок стає скопищем тайських коханців. За статистикою, саме 14 лютого в Таїланді реєструється максимальна кількість шлюбів і заручин.

У Франції в головному виставковому залі Парижа на День Валентина розміщуються електронні табло, на яких закохані можуть висвітити один одному ніжні слова. Та й усе місто світиться любовними посланнями на люмінесцентних панелях.

А ось у Саудівській Аравії напередодні Дня Валентина заборонена торгівля червоними трояндами та іншими презентами, які зазвичай дарують коханим, повідомляє МК.

Зараз ви читаєте новину «Як відзначають День Святого Валентина в інших країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі