Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2007 19:31

Як українці ставляться до реклами (ОПИТУВАННЯ)

Реклама давно стала повноцінною частиною повсякденного життя будь-якого українця.  Обсяг реклами став настільки великим, що практично неможливо уникнути зустрічі з нею - такою необхідною для компаній, і часто без користі для простих споживачів.

Результати дослідження, проведеного агентством "Менеджмент консалтинг груп",  свідчать: чверть українців (25,8%) заборонила б усі види реклами, і лише 8,3% — навпаки, вважають, що не варто вдаватися ні до яких заборон. В цілому переважна більшість українців демонструє неприйняття того чи іншого виду реклами, або виступають проти неї взагалі. Найбільшу відразу викликає реклама алкоголю й тютюну. Трохи краще йдуть справи з рекламою лікарських препаратів і гігієнічних засобів (7,3% і 5,5% відповідно). Також, близько 17% українців хотіли б скасувати політичну рекламу, демонструючи несприйняття цієї інформації.

Українці з різних куточків країни доволі одностайні: практично в усіх містах, де проводилося опитування, на перше місце в рейтингу неприйнятних вийшла реклама алкоголю, за нею — реклама тютюнових виробів. Мешканці Донецька виявилися найбільш критичними — тут 38,6% заборонили б усі її види. Найлояльнішими до реклами тютюну виявилися одесити (29,7%), до політичної реклами — жителі Сімферополя (12,2%), до реклами лікарських препаратів — харків`яни (2,2%), а до реклами гігієнічних засобів — мешканці Дніпропетровська (2,7%).

В цілому найбільш лояльне ставлення до реклами продемонстрували столичні жителі: кожен десятий киянин (10,2%) не вносив би ніяких заборон у цій сфері. За ними йдують львів`яни (9,9%) та жителі Дніпропетровська (9%).

Дослідження проводилося в шістьох великих містах України. Телефонним опитуванням були охоплені 1200 респондентів, передаэ журнал Профіль.

Зараз ви читаєте новину «Як українці ставляться до реклами (ОПИТУВАННЯ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути