понеділок, 10 травня 2021 12:28

Як українці й американці тренувалися у Чорному морі – вражаюче відео

Як українці й американці тренувалися у Чорному морі – вражаюче відео
Україна та США провели навчання у Чорному морі. ФОТО: dpsu.gov.ua

Два дні тривали спільні навчання України та США в Чорному морі. Участь у них брали флагман Морської охорони Державної прикордонної служби "Григорій Куроп'ятников" та корабель Берегової охорони США Hamilton.

Екіпажі відпрацювали дії тактичної групи з припинення провокацій в морі та відбиття нападу з неба. До навчань долучався і корабель Військово-морських сил України "Старобільськ", повідомили у Держприкордонслужбі.

Навчання проходили під спостереженням кораблів Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські й українські кораблі тренуються у Чорному морі, а росіяни вставляють палиці в колеса

"Прикордонні кораблі і кораблі ЧФ РФ не просто спостерігали, а створювали додаткові ускладнення для маневрів – оголошували раптове закриття районів для плавання, створювали навігаційну небезпеку та традиційно залишали без відповідей запити про дотримання міжнародних норм безпечної навігації", - констатували в ДПСУ.

Флагман Морської охорони ДПСУ зустрів Hamilton за 100 морських миль від Одеси 8 травня. Поруч із українським та американським судном плавали російські кораблі. Проводили небезпечні маневри.

10 травня Hamilton зайшов у Одесу.

Зараз ви читаєте новину «Як українці й американці тренувалися у Чорному морі – вражаюче відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі