середа, 16 липня 2008 17:01

Як тремтить желейний собор Святого Павла(ФОТО, ВІДЕО)

 

Британець Дуглас Мерфі (Douglas Murphy) змішав гру, науку, архітектуру і дитячі ласощі, вперше записавши звуки, які видає тремтяче желе. Дослід був проведений в університетському коледжі Лондона (University College London - UCL).

Мерфі зробив з желе невелику копію собору Святого Павла. Потім він помістив цю споруду в камеру, що виключила всі сторонні шуми, і записав "голос желе".

За словами Дугласа, він є "дивним, але переконливим органічним звуком".

Даний запис був зроблений Мерфі спеціально до Архітектурного желе-банкету (Architecturaljellybanquet), проведеного в UCL на початку липня. У ході цього незвичайного заходу архітектори, дизайнери і художники змагаються в побудові найцікавіших моделей будівель і споруд з желе.

Жюрі ж оцінювало цю солодку архітектуру "немов діти, які спочатку пізнають світ на смак", - як пояснив один з членів суддівської колегії Стівен Гейдж (Stephen Gage).

До речі, компанія-спонсор даного заходу - Bompas & Parr, виставила роботи учасників на аукціон і оцінила стартову ціну "собору" в 700 фунтів, повідомляє Telegraph

Зараз ви читаєте новину «Як тремтить желейний собор Святого Павла(ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі