четвер, 21 серпня 2008 10:22

Як спецназівці рятували двох заручниць від голого "терориста" (ФОТО)
10

У середу вранці в центрі Києва люди могли бачити захоплення заручників і спецназ у дії. Чоловік півдня тримав в своїй квартирі двох заручниць, вимагаючи, за словами свідків, повернути якісь гроші.

Як розповів свідок НП Валентина, яка і викликалав міліцію, близько 9.30 на балкон квартири N9 у чотириповерховому будинку N5 по вулиці Нікольско-Ботанічної вибігла дівчина, яка істерично кричала та благала викликати правоохоронців.

За нею стояв чоловік в безкозирці моряка, матюкався з балкону і обіцяв зарізати дівчат, якщо йому не повернуть якісь гроші...

Переговори міліції з ним нічого не дали, тому близько 15.30 в квартиру на третьому поверсі з даху через балкон, як в кіно, встрибнули спецназівці підрозділу "Сокіл".

"Поки начальник УБОПа і його зам заспокоювали злочинця з боку вулиці, я спустився з даху на балкон з двору, - розповідає майор міліції, не називаючи імені. - Увійшов. Чоловік стояв біля вікна, він був голий, лише на голові красувалася безкозирка. Між нами були стіл, стільці, ліжко, а він тримав одну руку за спиною. Розсудивши, що там може бути зброя (пізніше з"ясувалося, що її не було), я вистрілив йому по ногах з пістолета з гумовими кулями".

Проте "терорист" пішов на вартового порядку, тому, довелося, за словами спецназівця, бити. В цей час його колега увійшов через балкон і відкрив двері групі, яка чекала в під"їзді. Все зайняло лічені хвилини, пише "Сегодня".

Сусіди розповіли, що 49-річний чоловік, якого звуть Ігор, нібито часто запрошував додому пані. Проте за вдачею лікар-рентгенолог, колишній військовий медик, був людиною непоганою.

"Розумний, освічений, - говорить сусідка "терориста", - дружина в Німеччині з дочкою, теж лікар, і він там працював довго". Зараз встановлюють психічний стан чоловіка, розповів начальник прес-служби столичного главку МВС Володимир Поліщук.

Заручниці сказали, що з чоловіком познайомилися в Гідропарку і поїхали до нього додому - продовжити свято.

Сегодня.
Зараз ви читаєте новину «Як спецназівці рятували двох заручниць від голого "терориста" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі