понеділок, 10 червня 2019 14:53

Як Росія відреагувала на навчання НАТО у Чорному морі

Як Росія відреагувала на навчання НАТО у Чорному морі
З ініціативи НАТО в травні-червні на території Болгарії, Румунії, Угорщини, Хорватії, Словенії та Північної Македонії проходить серія багатонаціональних і національних навчань. Фото:images.unian.net

На тлі масштабних навчань НАТО, що тривають у причорноморських країнах Східної Європи, російські літаки "проконтролюють повітряну обстановку".

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення (АВАКС) А-50 ВКС Росії здійснили переліт на oдин із оперативних аеродромів, що дислоковані у Краснодарському краї, заявив начальник прес-служби Південного військового округу (ЮВО) Росії Вадим Астаф'єв.

Він зазначив, що екіпажі А-50 приступили до виконання завдань над Чорноморським узбережжям окупованого Криму та Кубані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО розпочало масштабні військові навчання

"Польоти авіації ВКС Росії проводяться на тлі масштабних навчань НАТО, які проходять на території низки причорноморських держав Східної Європи", - сказав Астаф'єв.

Він додав, що у повітряному прoсторі над нейтральними водами Чорного моря супровід літака АВАКС А-50 ВКС Росії забезпечують винищувачі Су-27СМ3 об'єднання ВПС і ППО ПВО.

"Контроль обстановки повітряними засобами дальнього виявлення дозволить не допустити можливих інцидентів за участі цивільних кораблів і повітряних суден, які можуть випадково опинитися у зоні навчань збройних сил країн НАТО", - заявив начальник прес-служби ПВО РФ.

З ініціативи НАТО у травні-червні на території Болгарії, Румунії, Угорщини, Хорватії, Словенії та Північної Македонії проходить серія багатонаціональних і національних навчань, які пов'язані між собою, - Saber Guardian - 2019, "Шабла-2019", Strike Back-2019 і Swift Response-2019.

У них візьмуть участь військовослужбовці Болгарії, США, Великої Британії, України, Греції, Північної Македонії, Канади та Італії, всього - до 6 тис. людей. Мета навчань - вдосконалення оперативних спроможностей і сумісності підрозділів.

В анексованому Криму окупанти провели навчання на полігоні Чауда, а також влаштували показові виступи із застосуванням декількох десятків бойових вертольотів і літаків. Навчальний повітряний бій росіяни провели у небі над Феодосією.

Зараз ви читаєте новину «Як Росія відреагувала на навчання НАТО у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі