пʼятниця, 15 серпня 2008 15:17

Як Райс і Саркозі змовляються проти Росії (ФОТОРЕПОРТАЖ)
6

Держсекретар США Кондоліза Райс і президент Франції Ніколя Саркозі вимагають від Росії і Грузії негайного припинення вогню, а також вказали на необхідність швидкого підписання мирного договору, схваленого обома сторонами 12 серпня.

"Прийшов час покласти край цьому конфлікту. Грузія, територіальну цілісність, незалежність і суверенітет якої ми поважаємо, має право повернутися до нормального життя", - сказала Райс.

Райс і Саркозі також підкреслили необхідність офіційного підписання договору про припинення вогню, схваленого президентом РФ Дмитром Медведєвим і грузинським лідером Михайлом Саакашвілі 12 серпня. У зв"язку з цим Саркозі повідомив, що всі необхідні документи для підписання мирного договору будуть доставлені в Тбілісі особисто держсекретарем США Кондолізою Райс. Чи поїде Райс з цією метою також до Москви, французький лідер не повідомив. Нагадаємо, 12 серпня російська сторона офіційно оголосила про завершення операції з примушення до миру. Тоді Дмитро Медведєв в своїй заяві повідомив, що мета операції досягнута, безпека миротворців і мирних жителів забезпечена, "агресор покараний", а можливі вогнища агресії будуть знищені.

Тим часом, не дивлячись на офіційні заяви сторін про припинення вогню, із зони конфлікту продовжують надходити повідомлення про нібито безперервні бойові дії, які, проте, не отримують офіційного підтвердження.

"Газета по-українськи"

Фото: Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Як Райс і Саркозі змовляються проти Росії (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі