пʼятниця, 25 квітня 2008 15:41

Як оскаржити результати тестів

Випускники, що одержали несправедливу, на їхню думку, оцінку, можуть подати апеляцію.

Результати зовнішнього тестування з української мови випускники 11-х класів дізнаються лише у кінці травня. На те, щоб оскаржити оцінки, буде рівно 5 днів. Тим, хто хоче поліпшити свій бал за допомогою апеляції, потрібно буде написати заяву на ім"я директора Українського центру протягом 5 днів після одержання сертифікату. У заяві потрібно вказати паспортні дані (для тих, хто молодше 16 років - дані свідоцтва про народження), предмет оцінювання й номер отриманого сертифіката з оцінкою. Заяви потрібно подавати особисто в Український або регіональний центри оцінювання якості освіти. Також апеляції можна відправити поштою. Протягом 10 днів після одержання апеляції комісія повинна дати відповідь.

Оскаржити можна не тільки результати самого тесту, але й процедуру проведення тестування. У такому випадку крім вищевказаних даних ще потрібно вказати місце проведення тестування й у чому, на думку випускника, була порушена процедура (наприклад, запізнення учнів через проблеми із транспортом, що їх санкціоновано підвозив до пункту тестування, або незадовільні санітарно-гігієнічні умови в приміщенні, де проходило тестування).

Відповідь комісія повинна дати протягом 5 днів, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Як оскаржити результати тестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі