понеділок, 21 січня 2008 14:53

Як не захворіти на пташиний грип

Для зменшення ризику захворювання людей вірусом пташиного патогенного грипу необхідно:

1. Уникати контакту з курами, качками та іншими птахами, у місцях, де відмічались випадки захворювання птиці, в місцях забою, або там, де є підозра на наявність вірусу пташиного грипу. Не впускати домашню птицю в будинок. Забороняти дітям гратись з птахами або ж утримувати їх у квартирі.

Зверніть увагу на те, що інфіковані птахи можуть поширювати хворобу ще до того, як буде виявлено симптоми захворювання. Деякі птахи, такі як качки, можуть бути інфікованими та розповсюджувати хворобу і при цьому не мати ніяких симптомів.

Якщо контакт з домашню птицею все ж таки є: не тріть очі; перед тим, як їсти, пити, курити до того як ви вимили руки з милом.

2. Уникайте близького контакту з людьми, які вже захворіли. Якщо ви захворіли - залишайтесь вдома іабо тримайтеся на відстані від інших; закривайте ніс та рот хусточкою, при кашлі та чиханні, щоб запобігти передачі вірусу.

3. Мийте руки з милом, особливо:

- Після відвідування туалету.

- Після того, як поміняли дитині підгузок.

- Перед готуванням чи вживанням їжі або перед годуванням дитини.

- Після того, як тримали в руках сире м`ясо.

- Після того, як кашляли, чхали або сякалися.

- Після обробки побутових відходів.

- Перед і після обробки порізу чи рани.

- Після контакту з тваринами чи їх відходами.

- Після відвідування ринків.

4. Регулярно прибирайте місця утримання домашніх птахів. Прибирайте та підмітайте екскременти та залишки їжі з загону кожен день. Спалюйте або закопуйте в землю пір`я та екскременти птахів. Закопувати потрібно глибоко з використанням вапна для того, щоб тварини, які живляться падаллю, не могли розкопати такі місця.

5. Необхідно дотримуватись заходів безпеки при приготуванні та вживанні в їжу м`яса птиці чи яєць, як зазначено вище.

6. Необхідно дотримуватись заходів безпеки при відвідуванні птахофабрики чи інших місць, де утримується птиця. Після відвідання місць перебування птиці чи контактування з птахами помийте руки з милом, почистіть та продезінфікуйте одяг, взуття, колеса велосипеду, мотоциклу чи іншого транспортного засобу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як не захворіти на пташиний грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі