четвер, 17 квітня 2008 10:22

Як можна красиво прикрасити пасхальний стіл (ФОТО)
5

Різноманітністю страв на пасхальному столі вже давно нікого не здивуєш, а ось оригінальною сервіровкою порадуєш кожного гостя.

Великдень - світле свято, що символізує відродження, нове життя, і щоб підкреслити піднесенність почуттів, що охоплюють кожну віруючу людину, слід вибрати теплу кольорову гаму для оформлення столу.

Весняні квіти, декілька декоративних гілочок, різнокольорові пасхальні яйця, кімнатні рослини - досить, щоб прикрасити будинок до найсвітлішого і радіснішого християнського свята.

Великдень - свято єднання людини з природою. Стіл, накритий в пастельних тонах, заставлений не тільки стравами, але і прикрасами, принесеними з весняного лісу або парку.

Нанижіть їх на дерев"яні палички і увіткніть у вінок, сплетений з вербової лози. Оригінальна деталь цього столу - міні-букет з гілочок, зв"язаних в пучок, який став незвичайною підставкою для яєць. Яйце і обв"язка з лика чудово підходять один до одного, від чого аранжування виглядає особливо мило.

Якщо ви звикли до традиційного оформлення святкового столу - білі скатертини, серветки, столове срібло, фарфоровий або фаянсовий посуд, - то не варто категорично відмовлятися від такого елегантного варіанту.

Підкреслити особливий привід можна за допомогою невеликих, але оригінальних деталей сервіровки. Наприклад, пасхальні яєчка можуть бути використані не тільки за прямим призначенням, але і як своєрідне запрошення до столу, як іменні картки в Європі.

Чарівні вази для чарівних квітів. Так само можна використовувати незвичайні вази придбані в магазинах міста. Вони не тільки послужать прикрасою столу, але і на довго залишаться як спогад про це світле свято.

Якщо, сервіруючи стіл, ви вирішили максимально дотримуватися природної теми, то в цьому випадку краще відмовитися від скатертини, оголивши красу дерев"яного столу. Посуд теж краще вибрати таких матеріалів і форм, як прості глиняні миски, тарілки і кухлі. Але така функціональна деталь, як індивідуальна серветка, повинна бути присутня у будь-якому випадку, краще з однотонної тканини, повідомляє 24ua.

Зараз ви читаєте новину «Як можна красиво прикрасити пасхальний стіл (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі