четвер, 25 лютого 2021 18:47

Як легко вкладати дитину спати - розробили розпорядок сну

Як легко вкладати дитину спати - розробили розпорядок сну
Має бути комбінація методів, які треба повторювати кожного дня. Фото: pixabay.com

Учені розробили ідеальний розпорядок сну для дітей віком від 2 до 8 років.

Вони запевняють, що він допоможе легше вкладати малечу спати, опублікували результати дослідження в журналі PLOS One, передає Daily Mail.

Психологи з Манчестерського університету вирішили дати наукове визначення "хорошого часу відходу до сну", оцінивши різні розпорядки й заняття протягом 7 днів.

Автори кажуть, що батьки мають прагнути набирати понад 50 балів за різні види діяльності, щоб домогтися ефективного розпорядку на постійній основі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли новий спосіб боротьби з головним болем

Чищення зубів перед сном - 35 балів, однаковий час відходу до сну кожного дня - 20 балів.

Але може спрацювати комбінація методів, зокрема читання книги - 15 балів, відмова від їжі та пиття перед сном - 10 балів, відмова від усіх електронних пристроїв - 10 балів.

Чищення зубів - один з найважливіших етапів. Окрім цього, дії мають повторюватися кожного дня, щоб ефект був довгостроковий.

Неприємні симптоми, які з'являються перед сном, можуть сигналізувати про серйозні хвороби. Наприклад, печія з'являється через підвищену кислотність шлунку, що провокує гастрит.

Зараз ви читаєте новину «Як легко вкладати дитину спати - розробили розпорядок сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі