понеділок, 23 липня 2007 08:29

Як Кузьмук Ющенку цистерни з фосфором показував (ФОТО)
5

Після кількох днів урядової боротьби з наслідками "фосфорної" аварії на Львівщині президент Віктор Ющенко вирішив взяти ситуацію під особистий контроль.

До Львівщини президент прибув у другій половині п"ятниці після засідання Ради нацбезпеки і оборони у Криму. Ющенко оглянув місце аварії, цистерни і поспілкувався з місцевими жителями, запевнивши їх, що винні обов"язково будуть покарані.

Раніше "фосфорною" аварією займалися урядовці – віце-прем"єр Олександр Кузьмук, голова МНС Нестор Шуфрич, міністр транспорту Микола Рудьковський, міністр охорони здоров"я Юрій Гайдаєв.

З появою високопосадовців одразу змінилися й офіційні повідомлення про наслідки аварії. Якщо у перший день, за даними Міністерства охорони навколишнього природного середовища вміст фосфорного ангідриду в повітрі сіл поблизу місця трагедії більше ніж у 20 разів перевищував норму, то вже наступного дня прес-служби всіх міністерств повідомляли, що загрози для населення не існує.

А Кузьмук навіть запевняв, що мешканцям Ожидівського району можна сміливо їсти городину, пити воду і дихати повітрям. А у той час до місцевих лікарень надходить все більше і більше хворих, пише Українська правда.

Фото прес-служби Президента

Зараз ви читаєте новину «Як Кузьмук Ющенку цистерни з фосфором показував (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі