четвер, 08 травня 2008 10:12

Яйце Ющенка більше і дорожче, ніж у Путіна (ФОТО)

 
Віктора Ющенка, Володимира Путіна і Олександра Лукашенко окрім президентського статусу об"єднує ще одне: всі вони володіють унікальними яйцями з майстерні раритетів Оксани Монахової з Чернігова. А єдине офіційне представництво майстерні вже декілька років розташовується в Донецьку. З чуток, тут живе фанатичний колекціонер, який вже зібрав більше 110 монахівських яєць.

Особливість цих витворів мистецтва в тому, що їх створюють по засекреченому методу вже декілька десятиліть. Щоб мазків масляної фарби по дереву не було видно, художники роблять пензлики з трьох волосків колонка (це маленький хутровий звір, схожий на тхора), пише "КП в Україні".

"Яйця ми робимо будь-якого розміру. Висота їх може бути від 2,5 до 42 см, - розповідає Наталія Ковальова, заступник директора майстерні Монахової. - Використовуємо особливий сорт липи - тільки на таке дерево ідеально лягає фарба, лак, до того ж воно достатнє м"яке для обробки. Ми створюємо не тільки яйця, але і ікони. А ось коштовні камені в своїй роботі не використовуємо. Живопис настільки багатий сам по собі, що не потребує таких доповнень".

Кожне яйце - дійсно унікально: два однакових не знайдеш. Тому їх і замовляють частенько почесним гостям. Лише у винятковому випадку майстри можуть повторити свою роботу для власної колекції. За словами Наталії Ковальової, вони вже виконували спецзамовлення для Державної Думи в Росії, та багатьом президентам...

За матеріалом: КП.

Зараз ви читаєте новину «Яйце Ющенка більше і дорожче, ніж у Путіна (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі