вівторок, 22 квітня 2008 09:14

Air France-KLM відмовився купувати Alitalia

В понеділок ввечері альянс Air France-KLM, що раніше претендував на покупку держпакету акцій збиткової італійської авіакомпанії Alitalia, заявив, що відкликає пропозицію про операцію, передає агентство France Presse.

Як йдеться в заяві альянсу, італійського перевізника повідомили, що пропозиції, про які було оголошено 14 березня, більше не актуальні. На цей крок керівництво Air France-KLM зважилося після того, як авіакомпанія попросила "прояснити" статус переговорного процесу.

У найближчі дві доби уряд Італії, що володіє 49,9 відсотка акцій в Alitalia, має зібратися і обговорити, як реагувати на вирішення Air France-KLM.

Нагадаємо, 2 квітня черговий раунд переговорів між авіакомпанією, що стоїть на межі банкрутства, і франко-голландським альянсом провалився. Представники Alitalia і профспілки її співробітників відкинули план покупця, згідно якому слід було скоротити більше 2 тисяч робочих місць. П"ять днів опісля в Air France-KLM заявили, що тільки їхня пропозиція здатна врятувати перевізника, тоді як італійський уряд і профспілки співробітників авіакомпанії висловили готовність продовжити переговори.

Проте в п"ятницю президент Росії Володимир Путін після зустрічі з Сильвіо Берлусконі, який переміг на позачергових виборах оголосив, що російська авіакомпанія "Аерофлот" готова відновити переговори про придбання державної частки Alitalia. У 2007 році "Аерофлот" не раз оголошував, що міг би придбати частину авіакомпанії, але потім передумав, визнавши у результаті умови тендеру невигідними.

Alitalia володіє парком в 179 літаків і є одним з найбільших авіаперевізників в Італії. Останній раз авіакомпанія отримувала прибуток за підсумками 2002 року. За деякими даними, її збитки складають близько 1 мільйона євро в день. В італійських ЗМІ з"являлися повідомлення, що уряд Італії може надати Alitalia кредит в розмірі від 100 до 150 мільйонів доларів, щоб виграти час на пошуки нового партнера, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Air France-KLM відмовився купувати Alitalia». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі