понеділок, 09 липня 2007 07:54

Ахметова зобразили на іконі (ФОТО)

Донецького олігарха Рината Ахметова "зарахували до святих"!

Так, донецький художник Михайло Кушнір вирішив написати величезне полотно, де зобразив 288 відомих людей, а в центрі виписав Богородицю.

На суд глядачам картину "Це ми, Пресвята Богородице" виставлять 20 вересня у Донецькому краєзнавчому музеї.

Знайти Ахметова серед інших відомих діячів України та Донецька не так вже й просто. Але якщо придивитися, то найбагатшу людину України можна помітити праворуч у другому ряду.

Цікаво прослідкувати своєрідну ієрархію на полотні. Так, найважливішими постатями після Богородиці, на думку автора, виявилися Шевченко і Стус (за розміром вони однакові).

А Ахметова поставили в один ряд із Ярославом Мудрим, Довженком та Параджановим. Також склали йому цікаву компанію Богдан Хмельницький, Леся Українка з Іваном Франком та Григорій Сковорода.

При цьому В"ячеслав Чорновіл опинився у нижньому ряду.

Звичайно, можна побачити й іншу логіку розташування визначних постатей в українській історії: не вертикальну, а горизонтальну, тобто від минулого до майбутнього, де Ахметов – одне із "найсвіжіших" облич.

На зауваження про аналогію даної картини з відомим полотном російського художника Іллі Глазунова, автор сказав, що групові портрети були ще у Древній Русі і Древній Греції і вважає себе продовжувачем традицій скоріше Мікеланджело, ніж кремлівського іконописця.


За матеріалами: Остров, TabloID

Зараз ви читаєте новину «Ахметова зобразили на іконі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі