вівторок, 15 липня 2008 10:36

Ахметов виходить на російський ринок

Ахметов виходить на російський ринок
Донбасівська паливно-енергетична компанія (ДПЕК) донецького мільярдера Ріната Ахметова веде операцію з придбання вугільних підприємств в Ростовській області. Це перша спроба українських компаній вийти на російський вугільний ринок.

ДПЕК Ахметова домовилася про покупку Шахти імені Чіха, що входить до групи "Русінкор". Зараз виробничі активи ДПЕК розташовані на Україні, а шахта в Ростовській області може стати першим вугледобувним активом компанії в Росії.

ДПЕК володіє необхідними технологіями для глибокого видобутку вугілля, чого не було у нинішнього власника шахти. З цієї причини видобуток на ділянці практично не вівся, оскільки в Ростовській області дуже глибоке залягання пластів вугілля.

Аналітики вважають, що сума операції складе 50-60 мільйонів доларів.

У червні 2008 року українське видання "Кореспондент.net" опублікувало список 50 найзаможніших людей України. Найбагатшим жителем країни третій рік підряд став Рінат Ахметов. Його статок оцінюється в 31,1 мільярда доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов виходить на російський ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі