понеділок, 19 листопада 2007 09:22

Ахметов виділив 10 мільйонів гривень постраждалим гірникам

Президент благодійного фонду Розвиток України і футбольного клубу Шахтар Рінат Ахметов висловив співчуття сім"ям загиблих та постраждалих гірників на шахті ім. Засядька у Донецьку.

"Я звертаюся до сімей шахтарів, які ще не врятовані, із словами віри та надії на краще. Хочу запевнити, що ми не залишимо без підтримки та допомоги жодну сім"ю, яка потрапила в біду. Сьогодні ФК Шахтар і фонд Розвиток України прийняли рішення виділити потерпілим від вибуху на шахті ім.Засядька 10 мільйонів гривень", - йдеться у його зверненні.

Також прес-служба благодійного фонду Розвиток України інформує про те, що для роботи з сім"ями потерпілих створена координаційна рада фонду, яка почне працювати в понеділок на місці трагедії.

О 3 годині 11 хвилин у ніч із суботи на неділю, 18 листопада, на горизонті 1078 метрів на шахті імені Засядька в Донецькій області стався вибух метано-повітряної суміші. Всього на шахті знаходилося 457 чоловік.

На питання родичів про шанси на порятунок решти гірників, голова профкому шахти Юрій Заєць відповів, що надії на порятунок шахтарів, які знаходяться під землею, "дуже мало".

20 вересня 2006 року на цій же шахті сталася найбільша на той час на українських шахтах аварія. Тоді на шахті імені Засядька загинуло 13 гірників, більше 60 госпіталізували. На момент аварії на шахті знаходилося 400 шахтарів.


За матеріалами Інтерфакс-Україна, РБК-Україна, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов виділив 10 мільйонів гривень постраждалим гірникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі