понеділок, 09 липня 2007 10:01

Ахметов: "Я не фінансую політичні партії та окремих політиків"

Створений відомим українським бізнесменом і народним депутатом Рінатом Ахметовим Фонд "Ефективне управління" не фінансує політичні проекти.

Про це Ахметов заявив у ексклюзивному інтерв"ю Інтерфакс-Україна.

"Ідея створення фонду опрацьовується з літа минулого року і жодного відношення до виборів не має. Фонд не займається політикою і не фінансує програми політичних партій та окремих політиків", – сказав засновник фонду.

За його словами, "Ефективне управління" фінансує тільки довгострокові проекти, тривалість яких не обмежена виборними циклами і виходить за їх межі. Спрямованість програм фонду ґрунтується на економічних потребах країни і не залежить від результатів виборів, – додав він.

Бізнесмен підтвердив, що на сьогоднішній день він дійсно є основним спонсором фонду.

"Але я буду дуже радий, якщо до моєї ініціативи приєднаються українські бізнесмени, зацікавлені в довгостроковому розвитку України. А таких, я переконаний, чимало. Фонд буде відкритий для інших донорів, але дуже важливо, щоб вони розділяли не тільки його місію, але й принцип невтручання, що його проповідує фонд, у операційну діяльність і розробку змісту програм", – додав він.

"Україні потрібні реформи. Я впевнений, що всі вже втомилися від нескінченних розмов, які не мають під собою реальної основи у вигляді економічних моделей і розрахунків. Я переконаний, що програми реформ мають розроблятися професіоналами, з успішним досвідом створення таких програм для різних країн. І я сподіваюся, що створення фонду та його діяльність допоможуть нашому суспільству не лише змінити характер обговорення проблем країни, а й знайти конкретні рішення в конкретних галузях", – наголосив Ахметов, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов: "Я не фінансую політичні партії та окремих політиків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі