четвер, 18 вересня 2008 16:04

Ахмадінежад: Іран не припинятиме роботи по збагаченню урану

Іран не припинятиме роботи по збагаченню урану, як того вимагає Рада Безпеки ООН, заявив в четвер іранський президент Махмуд Ахмадінежад.

"Припинення (робіт) - це питання, яке вже відноситься до минулого", - сказав глава іранського уряду на прес-конференції в Тегерані.

Рада Безпеки ООН протягом останніх років за ініціативою "шістки" прийняла три резолюції - 1737 (грудень 2006 року), 1747 (березень 2007 року) і 1803 (березень 2008 року), що передбачають санкції відносно Ірану у зв"язку з його відмовою ввести мораторій на збагачення урану і припинити роботу над ракетною програмою. Іранські власті відмовилися виконувати положення цих документів, назвавши їх незаконними.

Резолюція 1808, зокрема, передбачає введення заборони на зарубіжні поїздки ряду іранських представників, що беруть участь в розробці ядерної програми Ірану, заморожування рахунків деяких іранських компаній і банків, а також інспекцію вантажів, що йдуть в Ісламську Республіку, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ахмадінежад: Іран не припинятиме роботи по збагаченню урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі