пʼятниця, 20 вересня 2019 16:18

Аграрії провели всеукраїнську акцію проти продажу землі іноземцям

Автор: uacouncil.org
 

Сьогодні у 15 регіонах України аграрії провели акцію проти продажу землі іноземцям. У акції взяли участь понад 15 тис. аграріїв і близько 1 тис. одиниць техніки. Про це повідомляє організатор акції - Всеукраїнська аграрна рада на своєму офіційному сайті.

"Вчора відбувся аграрний форум, на якому президент заявив, що власниками землі в Україні можуть бути лише громадяни України та українські компанії. Але в процесі форуму з'ясувалося, що так звані українські компаній зможуть мати іноземних засновників", - розповів голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

Він акцентував увагу на тому, що аграрії виступають категорично проти такого підходу: "Іноземні компанії мають величезний фінансовий ресурс для купівлі землі та дешеві кредити. Українські аграрії не зможуть із ними конкурувати".

На думку експертів, допуск іноземців на цей ринок призведе до різкого скорочення кількості робочих місць на селі, зменшення видатків на соціальну сферу та розвиток інфраструктури села. Можливим наслідком цього стане скорочення сільського населення.

"В Україні на аграрний сектор припадає 17% ВВП і 40% валютних надходжень. Тому не можна ризикувати і ставити цілу галузь під загрозу", - прокоментував Дикун.

"Ми звертаємося до президента, щоб прояснити питання про власників українських компаній, до парламенту. І звертаємося до українського народу, тому що питання української землі стосується кожного", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Аграрії провели всеукраїнську акцію проти продажу землі іноземцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі