середа, 05 вересня 2007 08:05

Агент ЦРУ виставив на аукціон пасмо волосся Че Гевари

Колишній агент ЦРУ 71-річний кубинець Густаво Вільольдо виставив на аукціон пасмо волосся легендарного латиноамериканського революціонера Че Гевари.

У 1967 році в Болівії Вільольдо під ім"ям Едуардо Гонсалеса брав участь в операції із упіймання та ліквідації Че і тоді ж зрізав з голови вбитого пасмо волосся. Упродовж 40 років, що минули, він зберігав його в записнику.

"Настав час розлучитися з минулими спогадами та передати їх іншим", – заявив Вільольдо, який вже багато років живе в США.

Крім пасма волосся, колишній агент ЦРУ виставив на аукціон карту, за якою він відстежував переміщення Че Гевари в болівійських джунглях, фотографії трупа Че, перехоплені послання повстанців і відбитки пальців Че Гевари (перш ніж закопати труп, у нього відсікли кисті, щоб за відбитками остаточно переконатися, що вбитий – саме Че).

Аукціон пройде 25 і 26 жовтня в Далласі. За словами представників аукціонного дому Heritage Auction Galleries, вони сподіваються на широкий купівельний інтерес, проте важко сказати, за скільки можуть піти вказані лоти: нічого подібного раніше на аукціон не виставлялося.

Труп розстріляного Че Гевари був закопаний на злітній смузі невеликого аеродрому біля містечка Вальєгранде. З 1995 по 1997 рік кубинські археологи вели розкопки на аеродромі, поки не виявили поховання. Останки Че перевезли на Кубу та перепоховали, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Агент ЦРУ виставив на аукціон пасмо волосся Че Гевари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі