четвер, 29 березня 2007 09:15

Африка переможе СНІД обрізанням

Всесвітня організація охорони здоров"я схвалила обрізання як додаткову міру профілактики ВІЛ-інфекції на Африканському континенті. Дані трьох масштабних досліджень, проведених в африканських країнах, свідчать про те, що ризик зараження ВІЛ при гетеросексуальному контакті знижується для обрізаних чоловіків на 40-60%.

ВОЗ і Програма ООН UNAIDS рекомендують застосовувати обрізання чоловічого населення як додаткову міру профілактики інфекції в тих регіонах, де гетеросексуальні контакти є основними шляхом розповсюдження інфекції - перш за все, в африканських країнах. За підрахунками вчених, поголовне обрізання чоловічого населення в найбільш зачеплених епідемією ВІЛ/СНІДу регіонах Африки може запобігти мільйонам нових випадків зараження протягом найближчих десятиліть.

Обрізання захищає і від деяких інших захворювань, що передаються статевим шляхом, з кількох причин. По-перше, одним із вхідних воріт для вірусу в організмі людини вважаються епітеліальні клітини, що вистилають внутрішню поверхню крайньої плоті. Крім того, після обрізання поверхня головки статевого члена грубішає і рідше травмується при статевому акті, що також знижує ризик проникнення вірусу в організм.

На даний час учені не мають жодних даних про те, що обрізання чоловіків здатне понизити ризик передачі ВІЛ-інфекції жінкам або гомосексуалістам, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Африка переможе СНІД обрізанням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі