середа, 12 березня 2008 14:45

Афганський хлопчик прожив рік з ножем в голові (ФОТО)

 
Розквартировані в Афганістані британські солдати чого тільки не бачили за останній час: і терористів-смертників, і місцевих із зброєю, і принца Гарі.

Але більше всього їх вразив 10-річний хлопчик, що прийшов на військову базу в афганському Кандагарі . Він попросив витягнути з його голови ніж.

Військові хірурги з польового госпіталю в провінції Гельманд зробили рентгенівський знімок голови хлопчику і з"ясували, що в черепі хлопчика застрягло 7,5 см сталі.

"Лезо проткнуло черепну коробку в потиличній частині. Воно акуратно пройшло між двома півкулями мозку, не пошкодивши жодне з них. Тому будь-яка спроба витягнути ніж з голови дитини могла просто погубити його", - розповіли військові лікарі.

Хірурги провели унікальну операцію і видалили лезо. За словами батька постраждалого, все відбулося 14 липня 2007 року.

Син намагався захистити батька, коли на нього напав господар магазина в Кандагарі. А той не помітивши хлопчика, проткнув його ножем. На питання англійців, чому поліція не заарештувала крамаря, що напав, батько відповідав, що з ним розберуться міські старійшини.

"До суду на нападаючого подавати ніхто не збирається," - розповів майор британських озброєних сил Стівен Галлахер, повідомляє TheSidney MorningHerald.

Зараз ви читаєте новину «Афганський хлопчик прожив рік з ножем в голові (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі