Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 13:49

Афганські жінки вийшли на масову акцію протесту

Кількасот афганських жінок провели в Кандагарі масову акцію протесту, вимагаючи звільнення співробітниці гуманітарної місії, 49-річної американки Сід Майзел, яку викрали 26 січня разом з її водієм неподалік від міста

Жінки звернулися до релігійних діячів Афганістану, закликавши їх засудити викрадення і вплинути на бойовиків, щоб вони відпустили Сід Майзел без жодних попередніх умов.

Усього в акції протесту взяли участь від 500 до 600 жінок. Багато хто з них були вдягнені в чадру. Відкриті виступи жінок в Афганістані, особливо на півдні країни, де сильні традиції, дуже рідкісні.

Проте популярність Сід Майзел серед мешканок Кандагару настільки велика, що жінки зважилися на активні дії. Багато хто прийшов з дозволу своїх чоловіків.

За словами директора Асоціації жінок Кандагара Роні Тарін, Сід Майзел, яка працювала в Азіатському фонді розвитку сільської місцевості, допомогла дуже багатьом місцевим мешканкам.

Вона викладала англійську і вишивання в місцевій школі і навіть займалася тим, що знаходила покупців для рукодільних виробів. Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за викрадення. Представники "Талібану" заявили, що шукають серед своїх членів тих, хто міг бути причетний до викрадення, повідомляє "Аль-Джазира".

Зараз ви читаєте новину «Афганські жінки вийшли на масову акцію протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути