субота, 28 липня 2007 17:37

Афганська влада погодилася обміняти талібів на корейських заручників

Влада Афганістану схвалила сьогодні звільнення чотирьох бойовиків руху "Талібан" в провінції Газні в обмін на захоплених заручників з Південної Кореї, повідомив телеканал "Аль-Джазіра".

Свобода групи талібів, що відбувають покарання у в"язниці, є однією з умов збереження життя південнокорейських заручників. Бойовики, які захопили 23 християни-місіонерів 19 липня в провінції Газні, вимагають в обмін на їх звільнення випустити з в"язниць таке ж число своїх прихильників, а також вивести з Афганістану війська РК. Військовий контингент у складі 200 військовослужбовців, який бере участь виключно в гуманітарній місії, і так за планом Сеула згорне повністю свою роботу в країні до кінця року.

За минулі дні бойовики стратили 42-річного пастора Бе Хен Гю, його тіло, було виявлене на шосе в провінції Газні. За словами поліції, він був сильно ослаблений і не міг йти самостійно, тому таліби застрелили його. Решта заручників, за наявною інформацією, живі, але знаходяться у важкому моральному і фізичному стані і потребують медичної допомоги, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Афганська влада погодилася обміняти талібів на корейських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі