середа, 01 серпня 2007 14:57

Афганістан проведе спецоперацію по звільненню полонених

Представники афганської влади підтвердили підготовку військової операції для звільнення південнокорейських полонених, яких таліби утримують з 19 липня.

За словами Ховджі Седдіки, голови району Карабах в провінції Газні, де таліби викрали 23 громадяни Південної Кореї, "армія розкидала з вертольотів листівки, закликаючи жителів декількох районів покинути удома у зв"язку з операцією, що планується".

Уряд Південної Кореї відкинув можливість використання військової сили для звільнення полонених.

Бойовики руху "Талібан" 19 липня зупинили в Газні автобус, що виходив з Кандагара до Кабула, і захопили в заручники 23 громадяни Південної Кореї, які знаходилися в Афганістані з гуманітарною місією. Таліби вимагають вивести південнокорейський військовий контингент з Афганістану і звільнити з в"язниць своїх соратників.

Останній ультиматум бойовиків закінчився в 11.30, проте, за словами представників афганських властей, всі заручники до цих пір живі. При цьому парламентери від імені уряду Афганістану попросили продовжити термін ультиматуму ще на 48 годин, а таліби заявили, що можуть у будь-який момент убити ще одного або декілька полонених, передає агентство Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «Афганістан проведе спецоперацію по звільненню полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі