четвер, 27 грудня 2007 12:10

Афганістан може переглянути справу про висилку дипломатів

Афганська влада може знов повернутися до розгляду обставин справи, що привела до висилки з Кабула двох високопоставлених іноземних дипломатів, повідомило РІА Новости джерело, близьке до афганського парламенту.

Співробітник місії ООН в цій країні (UNAMA) і представник Єврокомісії, в діях яких офіційний Кабул спочатку угледів загрозу національній безпеці, залишили  Кабул у четвер. Місцеві ЗМІ поки зберігають мовчання щодо формулювання, згідно якого дипломати виїхали з країни.

За словами співбесідника агентства, влада Афганістану дуже засмучена тим, що відбулося, і ймовірно переглянуть усі обставини діяльності в Афганістані цих двох співробітників міжнародних місій.

Раніше офіційний представник ООН у Кабулі заявив, що діяльність співробітника UNAMA і представника Єврокомісії була цілком направлена на відновлення миру і стабілізацію обстановки в Афганістані.

Незадовго до свого від"їзду дипломати відвідали південну афганську провінцію Гельменд. Під час переговорів із старійшинами місцевих пуштунських кланів, яких Кабул вважає супротивниками режиму і співчуваючими радикальному руху "Талібан", дипломати підписали якусь спільну угоду, повідомляє  РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «Афганістан може переглянути справу про висилку дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі