четвер, 04 червня 2009 11:27

Аеробус Air France, скоріш за все, розвалився ще в повітрі

Аеробус Air France, скоріш за все, розвалився ще в повітрі
Аеробус A330-200, скоріш за все, розвалився ще в повітрі, заявило анонімне джерело в Air France.

Останнім повідомленням, отриманим від пілота літака, стало попередження про вхід в штормову зону. Через десять хвилин автоматична система сповіщення передала сигнал про те, що автопілот відключений, а комп"ютери перемкнулися на запасне джерело енергії. Останнє повідомлення було про зниження тиску в салоні і повній відмові електросистем.

Повідомлення, передані аеробусом в автоматичному режимі, не дають однозначної відповіді на те, що викликало катастрофу, відзначив співробітник Air France. Точнішу інформацію могли б надати чорні ящики, які, проте, швидше за все, вже знаходяться на дні океану. Слідчий, який відповідає за встановлення причин аварії, Поль-Луї Арсланян заявив, що швидше за все, бортові самописці ніколи не будуть знайдені через велику глибину і складний рельєфу дна океану.

Літак Air France, що летів з Ріо-де-Жанейро до Парижа, пропав 1 червня. На борту лайнера знаходилися 228 людей. Перші уламки були виявлені в Атлантичному океані наступного дня. 3 червня рятувальники повідомили про виявлення нових уламків, що знаходилися в 90 кілометрах від попередніх. Серед них був знайдений оранжевий рятувальний жилет і крісло з салону літака. У цьому районі глибина океану складає близько семи кілометрів, туди прибув перший корабель ВМС Бразилії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Аеробус Air France, скоріш за все, розвалився ще в повітрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі