понеділок, 12 березня 2007 19:13

Адвокат, якого посадили за повідомлення про смерть Кучми, вимагає 12 млн грн

Донецький адвокат Сергій Салов вимагає компенсації матеріального і морального збитку, який заподіяли йому правоохоронні органи. Ціна позову, який подав Салов до Ворошиловського райсуду Донецька, більше 12 мільйонів гривень.

- Якщо заступник генерального прокурора України Віктор Пшонка, який незаконно порушив проти мене кримінальну справу і прокурор Донецька Олександр Ольмезов, який незаконно посадив мене у в"язницю, що визнав Європейський і вітчизняний Верховний Суд, хоча б один тиждень, а не вісім місяців, як я, посидять у тій же камері. Або в будь-якій іншій камері, на їх вибір, - назвав Салов умову, за якої він відмовиться від суми позову.

Донецького адвоката Салова заарештували у листопаді 1999 року, у другий день президентських виборів, за те, що він нібито проводив агітацію проти кандидата в президенти Леоніда Кучми.

"Агітація" полягала в тому, що Салов показав своїм сусідам по під"їзду "сфальсифікований" номер газети, який йому закинули в поштову скриньку. У газеті повідомлялося про смерть Кучми.

Салов провів кілька місяців у в"язниці, після чого йому був винесений вирок - п"ять років умовно, передає ОБКОМ.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат, якого посадили за повідомлення про смерть Кучми, вимагає 12 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі