середа, 11 вересня 2019 16:15

Адвокат Сущенка оскаржить незаконне засудження журналіста в Росії

Адвокат Сущенка оскаржить незаконне засудження журналіста в Росії
Адвокат хоче оскаржувати незаконне засудження Сущенка. Фото: tsn.ua

Громадський захисник Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що планує надалі оскаржувати справу незаконного засудження журналіста в Росії.

"У нас залишається внутрішньонаціональна російська юрисдикція, щоправда, без будь-яких перспектив, враховуючи, що суду в Росії немає", — сказав захисник під час прес-конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілька днів нічого не їв: Кольченко про "Лефортово" і день обміну

Фейгін сподівається, що деякі міжнародні судові інстанції можуть за окремими скаргами взятися за розгляд справи Сущенка.

Він нагадав, що звільнення Сущенка та інших політв'язнів є компромісом із політичної точки зору, але процесуальна сторона "мало кого цікавила".

"Цей політичний компроміс передбачає певні кроки, що повинні сприяти звільненню інших політв'язнів. Це потрібно поєднувати з інтересами державної влади в Україні, щоб не нашкодити політв'язням, які там залишилися", — сказав Фейгін.

Журналіст Роман Сущенко, звільнений із російської в'язниці, розповів, що його затримали у Москві 3 роки тому, бо його підставив військовий, дитину якого він хрестив.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Сущенка оскаржить незаконне засудження журналіста в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі