четвер, 14 липня 2011 10:27

Адепт макаронного монстра вдягнув друшляк заради прав

Житель Австрії Ніко Альм отримав водійські права з фотографією, на якій він зображений з друшляком для спагетті на голові. На оформлення документа пішло три роки.

Ідея сфотографуватися з кухонним атрибутом в якості головного убору прийшла йому в голову після того, як він ознайомився з правилами подачі фотографій на офіційні документи. У переліку, зокрема, говорилося, що на документи не можна фотографуватися у головному уборі за винятком тих випадків, коли знімати аксесуар забороняє релігія.

Прочитавши правила, Ніко Альм, який називає себе прихильником пастафаріанства - неофіційної релігії, де головним божеством є Літаючий макаронний монстр, - вирушив фотографуватися на права з друшляком на голові. Передавши знімки в поліцію для оформлення прав, австрійський водій вказав, що надів предмет кухонного начиння на голову виключно з релігійних міркувань.

Спочатку права Альму з фотографією в друшляку видати відмовилися і направили його до лікаря, який повинен був встановити, чи дозволяє психічний стан водія керувати автомобілем. Альм був визнаний здоровим, але тим не менш права отримав не відразу.

Тепер, коли йому офіційно дозволили користуватися документом, куди вклеєна фотографія Альма в друшляку, він має намір домогтися визнання пастафаріанства повноцінною релігією в Австрії.

Літаючий макаронний монстр був вигаданий американцем Боббі Хендерсеном у відповідь на рішення влади штату Канзас поповнити шкільну програму вивченням теорії розумного задуму створення світу. Літаючий макаронний монстр являє собою клубок спагеті з тюфтельками. Головна догма пастафаріанства - заперечення будь-яких догм.

Зараз ви читаєте новину «Адепт макаронного монстра вдягнув друшляк заради прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі