пʼятниця, 24 серпня 2007 12:41

Яценюк прийшов на парад у вишиванці і брилі

Керівники країни і Києва спостерігають на центральній площі столиці за парадом військових оркестрів, приуроченому до дня незалежності.

У VIP-секторі знаходяться президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною і трьома молодшими дітьми, прем"єр-міністр Віктор Янукович, глава секретаріату президента Віктор Балога, міністр оборони Анатолій Гриценко.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Іван Плющ і міністр закордонних справ Арсеній Яценюк прийшли на свято в українських сорочках-вишиванках. Яценюк, крім того, був у солом"яному капелюсі.

Спочатку Хрещатиком перед трибунами пройшли три взводи з прапорами видів військ Збройних сил України. Потім був піднятий державний прапор України і прозвучав державний гімн.

Перед проходженням військових музикантів по майдану проїхалися мотоциклісти елітного підрозділу Державної автомобільної інспекції МВС, які ескортують кортежі високопоставлених осіб. До сидінь мотоциклів були прикріплені державні прапори, які розвівалися під час руху.

Парад відкрили молодші його учасники - барабанщики київського військового ліцею імені Богуна. Їх виступ сподобався президентові, і він схвально показав великий палець міністрові оборони Анатолію Гриценку, який знаходився поряд, і поаплодував.

В ході хореографічного виступу військово-музичного центру Сухопутних військ прозвучав, зокрема офіційний гімн Європейського союзу. Танцюристи виконували композицію з прапорами ЄС.

За словами художнього керівника проходження військових оркестрів, начальника військово-музичного управління Генерального штабу ВСУ, головного військового диригента Збройних Сил Володимира Деркача, нинішній плац-парад став найбільш масштабним в історії незалежності України. У нім беруть участь 34 військових оркестри - більше 100 осіб.

Раніше в генеральних репетиціях параду брали участь близько 1200 осіб, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк прийшов на парад у вишиванці і брилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі