четвер, 25 лютого 2021 04:11

Яценка залишили під вартою

Яценка залишили під вартою
Колишнього ТОП-менеджера Приватбанку Володимира Яценка підозрюють у привласненні майна.

Експершого заступника голови правління Приватбанку Володимира Яценка залишили під вартою до 22 квітня 2021 року. Альтернативою арешту є внесення застави у розмірі 52 мільйонів 210 тисяч гривень.

Таке рішення прийняв Вищий антикорупційний суд.

Адвокати запевняли, що Яценко вилетів з Дніпра у Відень на плановий огляд у лікаря. За їхніми словами, довідка була видана австрійським лікарем ще 2 лютого. Яценко нібито планував повернутися до України, оскільки 25 лютого він з дружиною та дітьми мав летіти на відпочинок на Мальдіви. Захист надав квитки і ваучери на відпочинок, який мав тривати до 13 березня.

Поїздка до лікаря у Відні, зазначається, мала бути дванадцятою протягом останніх років.

Адвокати долучили до скарги про затримання Яценка новину на "Українській правді", опублікована 22 лютого о 14:13, а у протоколі час затримання вказаний 14:25: "Журналісти уже розміщували фотографії про затримання раніше, ніж час, зазначений у протоколі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнім топменеджерам Приватбанку вручили підозри

Адвокати наголошують, що "літаки так швидко не замовляються", тобто, політ на 22 лютого замовили днем раніше. Сам Яценко наголосив, що від початку карантину завжди користувався лише орендованими літаками і це не виняток: "Тобто, вважати, що детектив підписав 22 повідомлення (про підозру – ред.), Яценку стало відомо, і він одразу сів у літак – таке неможливо взагалі".

Захист апелював, що Яценку 51 рік, в нього є певні хвороби серця і є документи з діагнозом, тому зазначали, що він знаходиться в групі ризику через Covid-19 і тримання в ізоляторі створить додаткові ризики.

У понеділок в аеропорту "Бориспіль", що під Києвом, посадили літак, на якому хотів втекти з країни експерший заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко.

Його підозрюють у привласненні майна.

Яценко летів з України до Австрії на літаку компанії Коломойського "Роза Вітрів".

На початку 2020 року Госпсуд Києва відкрив провадження за позовами низки екс-топ-менеджерів та екс-акціонерів Приватбанку про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку. Серед позивачів є і Яценко, який володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.

Зараз ви читаєте новину «Яценка залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі