понеділок, 03 березня 2008 10:53

Абрамович обзавівся новою мегаяхтою (ФОТО)

Російський мільярдер і губернатор Чукотки Роман Абрамович обзавівся новою мегаяхтою. Загадкове судно Sigma вже тиждень стоїть в бухті (Шлезвіг-Гольштейн ) Кильській і біля причалів суднобудівельного заводу HDW. Sigma схожа на засекречений військовий корабель або на катер з арсеналу Джеймса Бонда. Офіційних відомостей про власника яхти немає, але мало хто сумнівається в тому, що це нова іграшка Романа Абрамовича.

Проектне ім"я Sigma має судно, до будівництва якого в 2004 році приступили в гамбургському суднобудівельному концерні Blohm+voss. На сайті підприємства про проект традиційно повідомляється лише в найзагальніших словах: у сфері будівництва мегаяхт секретність чистіша, ніж в оборонній галузі, а робота над замовленнями зазвичай йде в закритих доках. Своїм екстравагантним зовнішнім виглядом Sigma зобов"язана відомому французькому дизайнерові Філліпу Старку.

Спочатку яхта повинна була мати 118 м в довжину, але потім її вирішили подовжити до 130 метрів і, з чуток, доводили її вже на верфях кильськогоHDW, який разом з Blohm+voss входить до однієї групи компаній ThyssenkruppMarine Systems. Зараз Sigma знаходиться на ходових випробуваннях і повинна бути передана замовникові в квітні цього року. Про вартість проекту ходять різні чутки, але при будівництві мегаяхт кожен метр довжини судна рівний приблизно мільйону доларів.

Абрамович вперше "захворів" яхтами в 1999 році, коли він придбав два судна - Stream і Sophie"sChoice - у Бориса Березовського. Ці яхти були малятками. Найбільша і дорога яхта в нинішній колекції Абрамовича - Pelorus - займає поки дев"яте місце в числі найбільших плаваючих палаців. Довжина її корпусу - 114,8 метра, а вартість рівна приблизно 100 млн доларів. Вона була побудована в 2003 році і призначалася, з чуток, для саудівського шейха Модхасана. Яхта обладнана куленепробивним склом, системою виявлення ракет, там є два посадочні майданчики для двох вертольотів, критий басейн, сауна, підлоги з дорогого дерева і кімнати для 22 гостей і 42 членів обслуговуючого персоналу.

Яхта була куплена через декілька тижнів після того, як її побудували. Вона вважається однією з найстильніших яхт класу люкс. На Pelorus є свої спеціальні освітлювальні прилади проти папарацци. Серед її екіпажа є і колишні співробітники SAS - британського спецназу.

Абрамович часто бере з собою на борт своїх російських колег по бізнесу, британських фінансистів і гравців свого футбольного клубу "Челсі". Його судна часто можна помітити в Монако, Портофіно і Каннах, а також в деяких частинах Південної Америки і на Карибах. Але не зі всіма його пасажирами звертаються як з віп-гостямі: у 2005 році, коли яхта бізнесмена пришвартувалася в Новій Зеландії, домашня папуга Абрамовича була залишена в клітці в трюмі через небезпеку заразитися пташиним грипом.

Окрім російських любителів яхт, серед поклонників цього виду транспорту числяться один із засновників компанії Microsoft Пів Аллен, що володіє яхтою Octopus вартістю 126 мільйонів фунтів стерлінгів, і бізнесмен, власник магазина "Херродс", Мохаммед аль-Фаєд, якому належить недорога, по нинішніх мірках, яхта Sokar вартістю 17 мільйонів фунтів стерлінгів, повідомляє газета "Російська Німеччина".

Зараз ви читаєте новину «Абрамович обзавівся новою мегаяхтою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі