вівторок, 26 червня 2007 09:24

Аборигени Австралії погрожують кампаніями громадянської непокори якщо у них відберуть алкоголь

Австралійські аборигени містечка Мутітджулу, що знаходиться біля підніжжя знаменитого червоного моноліту Улуру, або Айерз-рок пригрозили, що не підпустять туристів до священної гори, якщо уряд не перегляне плани по забороні алкоголю і зменшенню допомоги з безробіття для корінних жителів країни. Як заявивв один із старійшин містечка Вінс Форрестер, аборигени планують кампанії громадянської непокори, які значно скоротять доходи федерального уряду і уряду Північної Території від туристичної індустрії.

Минулого тижня уряд представив радикальний план боротьби з дитячою проституцією в середовищі аборигенів, відреагувавши на торішні повідомлення преси про поширеність цього феномена в традиційних общинах. З"ясувалося, що багато підлітків таким чином заробляли на алкоголь і бензин, який аборигени нюхають. Уряд запропонував різко скоротити постачання алкоголю в такі общини, заборонити продаж бензину без додавання присадок, які позбавляють його наркотичних засобів, заборонити аборигенам дивитися порнографію і скоротити виплати.

Крім того, передбачався обов"язковий огляд дітей на предмет сексуального насильства відносно них і, можливо, відлучення дітей у недбайливих батьків. Останнє аборигенам особливо не подобається, оскільки у всіх ще в пам"яті історія "втраченого покоління" аборигенів, яких австралійська влада в XX столітті насильно забирали з сімей і навчали по західному зразку. Підростаючи, багато хто з них виявлявся чужим як серед білого, так і серед чорного населення Австралії, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Аборигени Австралії погрожують кампаніями громадянської непокори якщо у них відберуть алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі