вівторок, 15 липня 2008 13:34

Абітурієнти змушені платити університетам навіть за прийом документів

Деякі університети України збирають гроші з абітурієнтів за прийом документів. Про це інформує у своїй відкритій заяві Громадянська мережа ОПОРА, яка бере участь у кампанії громадського контролю над вступною кампанією.

"Яскравим прикладом такого бізнес-підходу до вступної кампанії є Академія адвокатури України, представники якої в приймальній комісії вимагають підписати договір з ректором навчального закладу", - йдеться у заяві організації. Згідно з умовами договору, академія зобов"язується створити умови для організації роботи приймальної комісії, повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

Громадська організація відзначає, що абітурієнт отримує право на інформацію щодо умов правил прийому Академії виключно згідно з договором. "Тобто, якщо потенційний молодий адвокат не сплачує відповідної суми, йому відмовлено навіть у доступі до інформації щодо роботи приймальної комісії", - заявляють представники ОПОРИ. В заяві зазначається, що подібні випадки зустрічаються і в інших вищих навчальних закладах України.

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА продовжує аналізувати правила прийому 70 ВНЗ щодо порушень прав громадян на рівний доступ до вищої освіти. Результати дослідження будуть презентовані на прес-конференції, яка відбудеться в Києві 17 липня.

Нагадаємо, першого липня Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук зобов"язав ректорів ВНЗ незалежно від форм власності та підпорядкування привести умови прийому у відповідність до вимог чинного законодавства. Тижнем раніше 12 громадських організацій заявили про початок спільної кампанії "Громадянський моніторинг" щодо контролю за законністю вступної кампанії у 16 містах України, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнти змушені платити університетам навіть за прийом документів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі