понеділок, 17 листопада 2008 10:22

Абхазія звинуватила спостерігачів ЄС в озброєних провокаціях

Спостерігачі ЄС в Грузії беруть активну участь в озброєних провокаціях грузинської сторони, заявляє влада Абхазії.

"Збройний інцидент в Гальському районі в минулу суботу показав, що в збройних провокаціях, які організовує грузинська сторона, беруть участь і спостерігачі Євросоюзу в Грузії", - заявив "Інтерфаксу" в понеділок повпред президента Абхазії в Гальському районі Руслан Кишмарія.

"В суботу разом з грузинським збройним підрозділом на територію Абхазії перейшли і спостерігачі від ЄС. Яке вони право мали на подібні дії?" - відзначив Руслан Кишмарія.

"Природно, абхазькі підрозділи видавили грузинських військових з території Абхазії. Мабуть, саме тоді під обстріл потрапили і спостерігачі ЄС, що брали участь в провокації. А зараз вони кричать, що абхази їх обстрілювали", - підкреслив він.

"Ми вважаємо, що подібні дії європейських спостерігачів не сприяють врегулюванню ситуації в зоні конфлікту, а лише провокують Грузію на нові безвідповідальні кроки", - заявив Кишмарія.

Як повідомило "Інтерфаксу" в понеділок джерело в спецслужбах Абхазії, в результаті припинення вторгнення на територію республіки грузинської диверсійної групи і бойовим зіткненням, що послідувало за ним, було убито п"ять грузинських військовослужбовців, не менше семи отримали поранення, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Абхазія звинуватила спостерігачів ЄС в озброєних провокаціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі