Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 10:15

Абхазія звільнила грузинських журналістів, затриманих наприкінці лютого

Служба держбезпеки Абхазії в четвер звільнила з-під варти співробітників грузинської телекомпанії "Мзе" Мілхаза Басилаю і Давида Цоцоріа. Як підкреслили в центрі громадських зв"язків служби держбезпеки Абхазії, журналісти звільнені на знак доброї волі, без жодних умов.

"Журналісти передані співробітникам місії спостереження в Грузії ООН , які і доправлять їх на своєму транспорті до Грузії", - повідомили в центрі.

26 лютого в Гальському районі Абхазії були затримані троє громадян Грузії: регіональні кореспонденти грузинської телекомпанії "Мзе", що працюють в Зугдіді, - Басилая і Цоцоріа, а також мати Цоцоріа Майя Данелія. Пізніше Данелія була звільнена. Журналістам було пред"явлено звинувачення в незаконному перетинанні грузино-абхазського кордону, повідомляє "Інтерфакс".

Голова СДБ Юрій Ашуба також не виключає, що журналісти "мали намір здійснити відеозйомку військових об"єктів республіки напередодні широкомасштабних навчань і з цією метою нелегально проникли на територію Абхазії".

27 лютого президент Грузії Михайло Саакашвілі в ультимативній формі зажадав від властей Абхазії звільнити Басилаю, погрожуючи інакше віддати "абсолютно законний наказ грузинській поліції звільнити його в Сухумі".

3 березня, після звернення представників грузинських ЗМІ до абхазьких колег, група абхазьких журналістів звернулася до президента республіки Багапша з проханням розглянути можливість звільнення Басилая і Цоцоріа.

"Якщо слідство встановить, що затриманими не здійснено жодних інших протиправних дій, окрім незаконного перетинання державного кордону Абхазії, питання про їх звільнення може бути вирішене позитивно", - сказав на зустрічі з абхазькими журналістами президент республіки Сергій Багапш, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Абхазія звільнила грузинських журналістів, затриманих наприкінці лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути