понеділок, 13 жовтня 2008 15:28

Абхазія звернулася з проханням про визнання до Ірландії і Білорусії

Абхазький парламент звернувся до парламентів Білорусії і Ірландії з проханням визнати незалежність республіки Абхазія. Про це в понеділок повідомляє агентство "Інтерфакс".

У зверненні, адресованому ірландському парламенту, стверджується, що "історична доля Абхазії багато в чому схожа з долею Ірландії". "Все багатоетнічне населення Абхазії однозначно ідентифікує себе громадянами власної держави. Економіка Абхазії самостійно функціонує і розвивається", - мовиться в зверненні, направленому до білоруського парламенту.

В кінці серпня 2008 року Росія першою з держав світу визнала незалежність республік Абхазія і Південна Осетія від Грузії. Це трапилося після усіченого російською армією вторгнення грузинських військ на територію Південної Осетії. Окрім Росії, незалежність республік поки визнала тільки Нікарагуа. Білорусія спочатку виявила готовність визнати Південну Осетію і Абхазію, проте пізніше оголосила, що вирішить це питання після парламентських виборів (які пройшли в кінці вересня).

Зараз ви читаєте новину «Абхазія звернулася з проханням про визнання до Ірландії і Білорусії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі